(Klicka på bilderna för helbild)

Typer av dreads:

 
Singleended dreads (SE)
Dreads med ögla högst upp som används för att fläta fast dem i håret. Dessa dreads viks inte på mitten utan de är enkla dreads med en topp. Generellt behövs fler SE än DE dreads för att ge ett bra och täckande resultat i håret. Ett helhår med SE dreads väger mindre än ett helhår med DE dreads, och kan därför passa dig som har tunnare hår bättre.
 
Doubleended dreads (DE)

Dreads som görs dubbelt så långa som de ska vara infätade i håret eftersom de viks på mitten vid insättningen. Det egna håret flätas längsmed ena av de två längderna från mitten av dreaden och ger två toppar per dread. DE dreads är den mest populära varianten, då de tar kortare tid att fläta in och täcker mer än SE.

  Harlequindreads
  Harlequindreads ser ut som två sammanlänkade SE och förhindrar på grund av deras form mycket att dreadsen glider. Har du kort hår eller är en ovan flätare, eller bara vill att de ska lägga snällare mot huvudet är detta rätt sort dreads för dig! Går att få i alla sorter. Öglorna kan synas något närmast hårbotten.
Något annat som harlequindreads gör väldigt bra är att dölja flätorna. Med denna teknik hår det att ha två olika sidor på dreadsen, den ena som basen och matchar din hårfärg och det är den sidan du flätar på. Den andra sidan är accentfärgen och den ligger bredvid och flätas inte. Perfekt om du stör dig på synliga flätor!
Peruker
Peruker täcker hela ditt egna hår och är väldigt lätta att använda både i korta och långa perioder. Perukerna ger möjlighet att använda många olika material i större mängder utan att ditt egna hår tar skada alls. Går att få med bara dreads, bara plast (t.ex cyberlox) eller en kombination av flera material. Se galleriet för exempel. Peruker är den produkt som tar längst tid att göra, men som ger störst effekt då du kan ha en helt annan frisyr på några sekunder!
 

Effekter:

 
Enfärgade
De absolut vanligaste dreadsen och nästan alltid den bästa basen för ditt hår. Välj flera färger för en klar effekt som kan vara både diskret och utstående.
 
Candycanes
Några candycanes i ditt set kan få det att se helt annorlunda ut. Den ena färgen är oftast basfärgen, men även två helt olika färger kan blandas såhär för att ge en fin effekt.
  Transitionals
Transitionals har olika färger i högst upp och längst ner och möts i mitten i ett vackert candycaneliknande mönster. Färgen högst upp är basen och matchar ofta ditt eget hår, och längst ner kan man blanda flera olika färger, eller bara en. Väldigt snyggt!
 
Melerade
Dessa dreads görs på samma sätt som vanliga dreads, bara det att två färger blandas i tillverkningen så resultatet blir en melerad effekt. Kan göras med två snarlika färger för ett mer naturligt resultat, eller med en bas och en effektfärg om man vill att det ska synas mer. Går även på naturals.
Naturals
Naturals görs på ett annat sätt än standarddreads, och resultatet blir större dreads mer naturlig textur. Dessa är mjukare och tvinnas inte i tillverkningen men är ändå gjorda så de håller genom många användningar. Vid beställning till helhår behövs något färre dreads än standard.

Knotted
Dessa dreads görs med naturals som bas. Därefter väljs en effektfärg, som antingen är nära basens färg eller helt annorlunda för större effekt, som sedan knyts längsmed dreaden. Detta ger en vacker och fin textur på dina naturals.
Lockiga
Om du vill att dina dreads ska se extra speciella ut så kan jag även locka dem till dig. De blir väldigt lockiga i början men rätar sedan ut sig lite och blir vackert vågiga efter ett tag (bilden visar dreadsen efter tre veckors användning). Gör sig bäst på längre dreads.
Leopard
Leopardfläckar målas för hand på dreadsen och ger en mycket snygg effekt. Fläckarna målas med svart och kan endast väljas på ljusa dreads (syns ej på väldigt mörka färger).

Färgkarta:

Black (#1)
#1B
#2
#3
#4
#6 #8 #10 #12 #14
#33 #35 #350 #130 #30
 
#27 #24 #22 #613  
 
Electric blue Aqua Orchid Deep purple  
   
Violet Mauve Vibrant purple    
 
Disco pink Cerise pink Hot pink Baby pink  
   
Burgundy Cinnamon Chilli    
   
Red Orange Yellow    
   
Emerald green Green Neon lime    
   
Steel grey Silvery white White    

Bilderna på färgkartan är endast till som en referensram, och nyanserna kan se olika ut beroende på dina skärminställningar eller variera mellan olika datorer. Vänligen maila mig om du är osäker på någon färg så kan jag hjälpa dig!